www.sweetchili.dk

Vent til en regnvejrsdag….

I går blev jeg inviteret af Kino.dk til at se The Double, en af sommerens mange premierefilm. Filmen er en ambitiøs, mørk og skæv film, som gør sig bedst, hvis man vælger at overgive sig til instruktørens kunstneriske univers, og fravælger at få den til at give mening.  Gør man det, er det en kamp med filmen om tiden, og det var ikke en kamp jeg formåede at vinde, på de kun 1 time og 33 minutter – en varm sommerdag.

Historien er skæv og en smule svær, men Jesse Eisenberg, der normalt er kendt for film i den mere lette genre, var sammen med resten af det skæve persongalleri, unik i sin rolle. I små bidder, fik de mig til at svæve med ind i deres mørke og en smule deprimerende univers, og fik mig lyst til skiftevis at slå og trøste Jesse, i rollen som Simon. Så god var han.

 

the-double-jesse-eisenberg

 

Den var fantastisk filmet, og jeg kunne ikke undgå at drømme at jeg i stedet for at sidde i en stol i en biograf, stod i et kunstgalleri i New York, hvor hvert frame var blevet omdannet til et unikt still billede, og hver sekvens, til en lille kunst-video-installation, der blev kastet op på galleriets væg. Tilsat det fantastiske lydspor, ville jeg der have overgivet mig betingelsesløst. For det gjorde jeg desværre ikke i biografen.

Der er mange gode ting at sige om den film, der både billede- og lydmæssigt er unik, nok især hvis man er til den mere skæve film stil, men personligt drømte jeg den dag, om en anden form for underholdning, og Jesse og vennerne formåede ikke at fange mig ind.

Det er en unik film med kunstneriske ambitioner, og trænger du til at blive rystet kreativt, så kan den være den rette til at gøre arbejdet for dig. Men jeg vil anbefale dig at se den på en søndag, i regnvejr, ikke en på en varm sommerdag.

53107c17ccc73

…. tak til Kino.dk for en anderledes filmoplevelse, for det er altid en gave, at blive udfordret på ens egne filmvalg.

 

Filmen får 3 ud af 10 filterløse anbefalinger, hvis den bliver set på en solskinsdag, en søndag i regnvejr, kunne den have sneget sig op på 6,5 ud af 10. Til gengæld får Kino.dk thumbs op for en sjov social medie strategi.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Var du tilfreds med det du læste?

Vi har ingen reklamer på bloggen, men du er altid velkommen til at give et bidrag til den næste artikel på mobilepay +45 40409028.