www.sweetchili.dk

Den perfekte forbrydelse

Coalsmile sælger hvide smil til kunderne. Et der dog hurtigt falmer, når kunderne finder ud af, hvad de er blevet lokket ud i. Nemlig et abonnement. Jeg kalder det den perfekte forbrydelse. Men spørger du Forbrugerombudsmanden, kalder de det lige nu noget helt andet. 

Få hvide tænder på bare 7 dage, men det du ikke umiddelbart kan se er, at du blot fire dage efter du har købt det gode tilbud, bliver trukket for penge igen. Og igen. Og igen. Det er der intet nyt i. For den type svindel er der efterhånden mange, af de unge danske drenge der laver. Også de tre der står bag denne her. Men det der er interessant her, er måden de gør det på.

Coalsmile.dk eller coalsmile.com. Helt almindelige webshops, og hvor du ikke er i tvivl om, at du samtidig får et abonnement på det sorte pulver. Det står der på forsiden at du får. Helt som reglerne foreskriver. Så den webshop er der reelt ikke noget at komme efter, for alle de mange kvinder der lige nu klager på trustpilot over, at de bliver trukket for et abonnement, de ikke vidste de havde sagt ja tak til.

 

Sender pigerne sagen videre til Forbrugerombudsmanden, vil Forbrugerombudsmanden klikke ind på coalsmile.com eller .dk, og nok mene, at pigerne selv er ude om det. For det hele står jo fremhævet lige der.

Men det de ikke ved er, at coalsmile har flere sider på deres webshop.

FACEBOOK-ANNONCER DER SVINDLER

Skal en frisk ny webshop finde kunder, laver de en facebook-annonce, som de deler ud til den rette målgruppe. Det sidste gør Facebook for dem for penge. Det er måden at blive delt og kendt. Og det har de tre drenge, der står bag Coalsmile også benytte sig af.

Ifølge annoncen på facebook, kan du købe et coalsmile til kun 49 kroner. Nedsat fra 499. Noget af et tilbud. Når du klikker på annoncen, kommer du videre til en anden side. Nemlig www.eu.coalsmile.com. Bemærk det lille eu foran. Og den side ligner ikke den anden.

Her står der ikke fremhævet på forsiden, at det er et abonnement. De har også fjernet teksten om coalsmile plus, hvor du både så et hjerte og at du fik en ny hver måned. Tilgengæld har de indsat, en masse falske trustpilot anmeldelser, der kører i hurtigt loop på siden.

Så det drengene har lavet er en side hvor de snyder. Og en side hvor de følger reglerne. Den eneste forskel er et lille eu. på url’en.

Det er så smart, at det er lige før, jeg vil kalde det den perfekte forbrydelse.

ABONNEMENTSVINDEL ER DET NYE SORT

De tre drenge der står bag Coalsmile, har sammen et firma der hedder Bad Group ApS. Hvis du er fast læser på bloggen her, har du nok læst om dem før. For det er ikke første gang, de laver numre. Og tjekker man dem ud i erhvervstyrelsens dataregister, er det tre meget aktive drenge. Tobias Alexander Rosenqvist er benjamin (den lille) af de tre. Han er meget ung og fik sit første lille ivs sidste år. Det nummer brugte han blandt andet, til at lave smykke-kopi-svindel med sin daværende webshop Venica.dk. (Læs HER). Ifølge Trustpilot var det åbenbart ikke kun kopier han leverede til kunderne. De fleste fik ingenting for de penge de overførte. 

Der er til gengæld ikke noget benjamin over Benjamin Vester Bager, for den dreng har gjort det før. Skriv hans navn plus ordet svindel på google, og der danner sig et skidt mønster, om en alt for ung serie-svindler. Hans historik hos erhvervsstyrelsen er også interessant. Siden han i 2013 som 18årig oprettede sin første enkeltmandsvirksomhed, har han siden fortsat med mange ivs’er. Den slags hvor du kun hæfter for en krone. I dag har han 6 ApS’er der er tvangsopløst, 5 IVS’er der er røget samme vej. Og 2 enkeltvirksomheder. Han har fortsat en del åbne selskaber. Her får jeg lyst til at råbe; Godmorgen erhversstyrelse, sover i? Daniel Boopas erhvervshistorik er mere begrænset. Kun en enkelt konkurs siden han fik sit første selskab i 2014. Men mange aktive. Her er mit sidst indlæg om Benjamin og Daniel.

Drengene er langtfra de eneste danske drenge der svindler online. For problemet er, at så få anmelder dem. Og gør de, så har drengene jo smart valgt varer der i pris, ligger under politiets bagatelgrænse. Og da politiets it-systemer ikke taler sammen, aner politimanden i Thy ikke at der måske ligger 30 anmeldelser rundt omkring i landet.  Går kunderne i stedet til forbrugerombudsmanden, så kan drengene højst ende med en bøde. For vildledende markedsføring, som det så bliver kaldt. Imellemtiden har de tjent godt på at trække unge piger for 499 kroner, for et produkt de ifølge Trustpilot, åbenbart ikke får.

Forbrugerombudsmanden kalder det vildledende markedsføring. Jeg vælger at kalde det svindel. Og en forbrydelse. For jeg har fulgt de drenge tæt. Og de vælger jo frivilligt, at gøre det igen og igen og igen. Så der er intet der tyder på at de bliver klogere. Tværtimod bliver de blot smartere.

#DRENGENEIDUBAI

Millionæren Magnus Kjøller, bosat i Dubai, der i flere erhvervsmedier er blevet rost for sit seneste regnskab, der flot viser et overskud på 41 mill, og en formue på 112 mill, har siden 2012 fået op til flere bøder, for at lokke folk til et abonnement, de ikke vidste, de havde sagt ja til. Nogen vil nok men, at han har skabt sin formue på abonnementer. For når man kigger tilbage på de mange artikler og indlæg om bødeforhold, er det svært ikke at mene, at der danner sig et mønter. For klogere bliver han åbenbart ikke. Bare rigere.

http://ekstrabladet.dk/kup/dinepenge/rigmand-bag-netvaerk-af-vildledende-konkurrencer/4549060

Finans skriver i en artikel fra marts 2017, at Magnus – igen – er politianmeldt for to af hans virksomheder. Læs med her.

http://finans.dk/erhverv/ECE9456425/to-af-magnus-kjoellers-firmaer-politianmeldt-lokker-kunder-i-ulovlige-faelder/?ctxref=extom 

Vildledende markedsføring er de milde ord. Og bøden kommer nok igen til at ligge på de kr 200.000 han fik sidst. Et beløb der jo er peanuts for en virksomhed, der melder om 41 millioner i overskud.r

Magnus Kjøller har siden 2014 været bosat i Dubai. Han spammer løs på Twitter med sponsorede opslag om hvordan han er engel-investor for unge iværksætter. Men nogle af de unge han investerer i, er langtfra nogle engle. Mathias Bo Laurits Jensen, som står bag endnu et abonnementsvindel-foretagende lashplus.dk. Som også oprettede kylie-cosmetics kopi sider. Og som i 2016 prøvede at lokke folk til at købe rejser gennem et Sunfly, hvor det eneste han havde, var stjålne billeder og logo’er. Er en af de drenge der efter et par flittige digitale år i Danmark endte i Dubai. Ifølge min kilde, kom han her under Magnus Kjøllers vinger.  Den samme kilde, fortæller at han dog skulle være hjemme igen. Smidt på porten, af Dubais egen abonnement-haj. Men her løber vi ikke med sladder, så den historie tager vi på et andet tidspunkt, for Mathias er tilbage med nye numre.

Der ER mange rygter i den branche. En af dem er, at politiet arbejder på at få knaldet Magnus. Om det er sandt, må vi jo se når det sker. Men imellemtiden bør du. Ja, dig! Der elsker gode tilbud. Og tror på alt hvad der bliver delt på Facebook. Lære at være mere forsigtig på nettet.  For intet er altid, som man linker til.

For vildledende markesføring er the new shit for unge “serie-svindlere”. Og noget nær den perfekte forbrydelse.

…..her på minichili-redaktionen har jeg ingen gratis praktikanter der kan korrekturlæse mine indlæg, og jeg når det ikke selv. Så jeg tager forbehold for løsslupne kommaer og syrede tastefejl. Håber dog de kan underholde, mere end de kan forarge,
Kunne du bruge artiklen til noget, eller ønsker du at jeg skriver en ny? Så vil jeg være glad for en donation for den underholdning du mener du fik. Det hjælper med at betale for domænet. Og skriv gerne hvilket ønske du har for din mønt. Du betaler. Jeg skriver. Både før og efter. Jeg takker for den gode tanke på min mobile pay: +45 40409028
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

REKLAMEFRIT OMRÅDE

VAR DU TILFREDS MED HISTORIEN? SÅ SEND GERNE EN MØNT PÅ MOBILEPAY +45 40409028 TIL AT HOLDE DOMÆNET IGANG OG KAFFEN VARM, IMENS JEG SKRIVER DEN NÆSTE.

ALT FRA 1 KR. TIL 1 MILL. BLIVER MODTAGET MED LIGE STOR TAKNEMLIGHED.

TAK!!!