www.sweetchili.dk

En enkelt, tak

At indrømme at man var alene i biografen fredag aften, kan hos nogle ligge på højde med at sige, at de lige har haft sex – alene. Det kan være man haft det, men man taler ved gud ikke om det.

Det gælder naturligvis ikke alle. Men der er overraskende flere end man umiddelbart tror. Og her taler vi kun om dem, der rent faktisk køber en enkelt billet.

For der er stadigvæk en stor gruppe af mennesker, for hvem det at gå alene i biografen er noget man bare ikke gør. Og her stopper vi så med at drage flere paralleller til sex for egen hånd.

tobias

At sige; en enkelt tak og en lille popcorn, er for mange grænseoverskridende. Og for en filmelsker, er det en skam.

Første gang jeg gik alene i biografen, var en onsdag kl. 11.45 i Dagmar. Jeg var og er selvstændig, jeg var kørt træt i en opgave og trængte til at få rystet posen. Så jeg ville i biografen.

Selvom det var så tidligt på dagen, havde jeg dog lidt kriller i maven over at skulle stå der i foyen alene og sige; en enkelt, tak.

Jeg kom præcist klokken 11.43, og kunne derfor straks sætte mig ind i biografens halvmørke rum. Jeg kiggede rundt. Og så begyndte jeg at grine. For de eneste der sad der foruden mig var segmentet ” det meget grå guld”. Pensionisterne, der havde tid til den tid.

Sandsynligheden for at en morfar og farmor ville kigge underligt på mig over, at jeg gik alene i biografen, var nok meget lille. Og gjorde de, fandt jeg den dag ud af, at jeg var ligeglad. Jeg kendte dem jo ikke.

Det blev startskuddet til en ny type oplevelser. Biografture alene.

Lørdag eftermiddage i Empire blev hurtigt min faste eftermiddagsdate, de lørdage jeg var alene og trængte til lidt underholdning. Og sikke en date. Der var både godt selskab, en kold hyldeblomst og lune popcorn. Og var jeg heldig, også en skøn filmoplevelse.

I fredags tog jeg så det store bio skridt. Efter en fredagsbar med en af mine venner, der skulle videre på en hot date, kørte jeg forbi Dagmar i næsten samme sekund som Forelsket i New York skulle til at begynde. Det var en film jeg længe havde glædet mig til at se. Om det var de to glas vin jeg havde drukket eller bare mit nye biografjeg, ved jeg ikke, men jeg hoppede af cyklen og skyndte mig ind i foyeren og sagde; En enkelt tak og en lille popcorn. Og inden jeg fik set mig om, sad jeg og havde en fantastisk filmoplevelse. Og da jeg kiggede rundt i salen, kunne jeg se, at jeg ikke var alene om at være alene. Og slet ikke alene om at syntes at filmen var fantastisk.

At gå i biografen er en social ting. Noget man gør sammen med andre. Men er det ikke lidt skævt at det kun er sammen med andre, man nyder en ny film?

For film er jo underholdning. Og når man er alene, er det jo oftes der man godt kunne trænge til at bliver underholdt. Og netop der, man bør lade sig underholde.

Så til alle jer, der ikke kan lide at gå i biografen alene.

Har du en aften fri og en film du længe har drømt om at se. Hop ud af huset og ind i biografen. Og hvis der er nogen der kigger på dig, når du står der alene, er det højst sandsynligt fordi du har en stor plet på næsen eller måske bare ser hamrende godt ud. Mere end det er, fordi du står der alene.

Film behøver ikke kun nydes i andres selskab. Bare i dit eget

Og husk at det at gå alene i biografen ikke er det samme som at være ensom. Eller uden venner. Eller mærkelig. Det betyder nok bare, at man har en aften ledig. Og at man er vild med film.

Og så ved man jo aldrig helt, hvad der vil ske! 🙂

Steen

 

Så her er en til de danske biografer. Jeg giver en lille popcorn, hvis I sætter gang i kampagnen #enenkelttak og en lille popcorn.

For tænk hvor mange gode filmoplevelser der spildes, fordi andre ikke lige har tid.

Hilsen en filmelsker, både alene og i godt selskab.

 

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Var du tilfreds med det du læste?

Vi har ingen reklamer på bloggen, men du er altid velkommen til at give et bidrag til den næste artikel på mobilepay +45 40409028.