www.sweetchili.dk

Er alle børn ikke lige?

 

Kære @skattefar

Jeg talte i dag med en af dine mange ansatte, og det var en samtale der hverken involverede kys eller kram eller følelsen af, at vi var én stor familie.

Kort fortalt, jeg er selvstændig. Helt som Moder Danmark har ønsket af mig og mange af mine andre søskende, prøver jeg at bidrage til samfundet med penge til husholdningskassen og til fortsat vækst. Og det har jeg valgt at gøre som iværksætter. Selvstændig. Kvinde med eget CVR-nummer. Indkøbt domænenavn. Og vellønnet revisor.

skattefar 2

Selvom jeg er alene kvinde i bixen og hver dag ifører mig 10 forskellige kasketter, gør jeg det der skal til.

Jeg har været selvstændig i 11 år og aldrig fået et tilskud til noget som helst, udover lidt lægehjælp og tilskud til at passe mine tænder.

Jeg hjælper folk med deres PR og reklameopgaver. Hvis jeg skal præstere den skarpeste og mest opdaterede rådgivning og mediestrategi, skal jeg stå tidligt op for at følge med og have fingeren på pulsen. For mit fag ændrer sig lige så hurtigt som en souffle falder sammen, hvis du åbner ovnen for tidligt.

For at andre ikke altid skal overhale mig inden om og nappe de kunder, jeg drømmer om, er jeg hele tiden nødsaget til at blive bedre. Og klogere.

Det gør jeg ikke ved at sidde alene på kontoret, men ved at få (købe mig til) ny viden.

Sidste år tog jeg så kurset Skriv Journalistisk på DMJX, Danmarks medie- og journalisthøjskole. Jeg ville lære at skære mine tekster bedre til. Og måske også sælge dem som artikler. Flere jobs. Mere indtjening.

En god investering, selvom det kan mærkes på firmaøkonomien. Der skal løbes stærkt og hentes ekstra arbejdsopgaver ind, både før og efter, for at kunne betale regningerne.

Men jeg tager gerne løbeskoene på, for at det hele giver mening og mit firma udvikler sig.

Men det gav bare IKKE rigtig mening for mig. Og nu kommer det sære, skattefar. Min revisor siger, at jeg ikke kan trække dette kursus fra i mit regnskab.

SKAT

 

I skattereglerne, som min revisor kalder for oldnordiske, og som i øvrigt ikke er blevet ændret siden Ruder Konge var familiens baby, står der, at jeg ikke kan trække et kursus fra, der udvikler mine kompetencer. Kun kurser der vedligeholder dem, kan trækkes fra…

Det vil sige. Ønsker jeg at forbedre min virksomhed skal jeg først tjene 40.000 kr. i mit firma, og når du har fået dine penge, har jeg så de kr. 20.000 kr., som jeg skal bruge for at kunne lære nyt. Måske fair, hvis ikke det lige er fordi…

Og nu bliver det rigtigt sjovt.

Har jeg en medarbejder i mit lille firma, må jeg gerne sende denne person til det kursus, som jeg lige har været på. Og trække det fra. For så hedder det pludselig driftsomkostninger. Og personalepleje.

Og nu må du ikke misforstå mig, skattefar. Jeg er ikke ude efter en Sugar Daddy. Eller tilskud til lommepengene. Jeg ønsker blot en far der behandler alle sine børn lige. Og det har jeg svært ved at se sker her.

Det er hårdt arbejde at være selvstændig. Og det har jeg intet imod. Jeg har valgt det selv.

Men jeg forstår ikke, hvorfor mit valg, om at være med til at vækste familien Danmark som selvstændig, skal sætte mig i en dårligere situation, end andre, der vælger at gøre det som ansat. Eller har en ansat.

Så længe jeg er min egen chef, ville det dælme være fantastisk, hvis jeg også havde mulighed for at kalde mig for min egen ansatte. På den måde kunne jeg jo trække min videreuddannelse fra

Hvis jeg ikke udvikler mig fagligt og lærer nyt, kommer mit firma jo aldrig det skridt videre, der skal gøre, at det bliver større og måske får flere medarbejdere.

Og begge dele kommer jo både dig og familien Danmark til gode, kære skattefar.

Nå, nu må jeg tilbage og arbejde. Jeg har 6 uger og et kursusfee jeg skal indhente.

Kærlig hilsen

Din datter

 

Det kursus jeg deltog i, og ikke kan trække fra, fik jobledige helt gratis af deres jobcenter. Det skulle gøre dem bedre stillet på arbejdsmarkedet.

 

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Var du tilfreds med det du læste?

Vi har ingen reklamer på bloggen, men du er altid velkommen til at give et bidrag til den næste artikel på mobilepay +45 40409028.