www.sweetchili.dk

Er du sur på en søndag så er Peter løsningen..

39 kvinder og 2 mænd stod og vrikkede sagligt i takt til musikken, og da de på den 8/8 takt hævede armene over hovedet, var jeg overbevist om at DGIbyens store sal ville runge af 41 høje hallelujaer. De dansede dog blot videre…

Det var onsdag aften i DGIbyen og en veninde havde inviteret mig med til 2 timers dans med Peter Friis. Dagen havde været lang og energien brugt, så jeg var lige ved at aflyse. Men gudskelov at jeg kom. For det var en af de sjoveste træningstimer, jeg har været med til længe.

Peter Friis er danser og koreograf og en af Danmarks mest inspirerende og sjove danselærer. Og lyder navnet bekendt, har du nok stødt på ham i et fitnesscenter, hvor han for år tilbage var Nike instruktør og dansede gulvene matte. Eller også har du set hans navn i teaterfolderne, for nogen af de mange forestillinger, han gennem årene har koreograferet.

For dansen er Peters liv. Og han formidler den fantastisk.

11012888_515739431914446_9193525109182793688_n

Peter Friis afholder arrangementerne Free your feet, der foregår i Odense og i København. Oftes om søndagen. Og andre gange om onsdagen. To timers dansetræning hvor alle, uanset niveau, kan følge med og få sved panden.

Denne onsdag i DGIbyen var aldersspredningen stor. Der var de helt unge piger og de modne kvinder. Og så var der to modige mænd, der havde vovet sig ind mellem kvinderne. Noget jeg  – by the way – vil anbefale flere mænd at gøre. For det er effektiv træning. Og så har jeg endnu ikke set en mand tage skade af, at få shaket bagen og få smurt hofterne.

Efter en god opvarmning med lidt basic balletøvelser, en tur rundt i oldschool jazz med de løse hænder og lidt fed attitude, lidt blød hip hop, den glade gospel og naturligvis – nu det er Peter – en god gang 80’er disco, så havde jeg genvundet noget af dagens mistede energi. Og jeg var gladere, end jeg havde været den dag.

peter friis

For Peter kan noget med formidling af dans. Og så er han en dansende charmerøv, der kan få få folk til at le.

Så er du træt af at hive i maskinerne i fitnesscentret, eller trænger du til at få pulsen op med andet end den sædvanlige løbetur søerne rundt, så kan jeg kun anbefale at du melder dig ind i Peters gruppe på facebook og tager med næste gang der er dansetræning.

Jeg lover du kommer til at svede. Og grine. 🙂

…. psttt… og næste gang er den 23. august. Ses vi?

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Var du tilfreds med det du læste?

Vi har ingen reklamer på bloggen, men du er altid velkommen til at give et bidrag til den næste artikel på mobilepay +45 40409028.