www.sweetchili.dk

Forelsket i New York…..

Fredag aften blev jeg forelsket i en film.

Og da man hørte reaktionerne i biografen, der den aften kun bestod af kvinder (?!?!), så var jeg vist ikke den eneste.

Det var en af de film, hvor jeg var lige ved at klappe i spontan begejstring, da rulleteksterne lukkede og slukkede den film. Og måske jeg bare burde have gjort det.

Ikke fordi historien er specielt original. Den er sød, ja! Orginal? Nej! For handlingen kunne have været et udvidet afsnit af Glee. Og så havde den ikke ramt mig.

Men skuespillerne fik den til at leve og synge. Mark Ruffalo, som jeg forventer snart at brage helt igennem A-liste filmhimlen, og sætte sig på samme niveau som Matt Damon og Brad Pitt, er ikke mindre end fantastisk. Han giver en alkoholiseret fyret pladeselskabsdirektør så meget autencitet, at man forventer at kunne dufte lidt gammel whiskey ånde i salen. Og det var helt umuligt ikke at danse med, når han flirter med musikken og hans medspillere.

75

Men han er ikke den eneste der sparker filmrøv.  Adam Levine, forsangeren for Maroon 5 har en virkelig god og nok lidt taknemlig debut som skuespiller. Taknemlig, for reelt spiller han jo sig selv. Bare under et andet navn. Men han gør det forrygende. Og ingen scene med ham uden at jeg sad og lavede kyssemund. Yeps.  Den mand er L Æ K K E R.

Cathrine Keener, er som altid god til at spille hustru. Aldrig helt i front, men sjældent så langt tilbage, at man ikke bemærker hende. Hailee Steinfeld, der spiller Mark Rufallo og Cathrine Keeners’ datter, er ikke overraskende god. Alderen til trods, er det ikke første store film hun er med i. True Grit gav hende en nominering for best supporting actress og alene i 2014 er hun med i seks nye film.

Keira Knightley spiller den kvindelige hovedrolle. Og jeg har gemt hende til sidst, for jeg er meget i tvivl om, hvorvidt jeg syntes hun passede ind. For ofte følte jeg at hun var lige ved at falde igennem dette musikalske univers og prøvede at redde scenerne med hendes evige skrøbelige Jane Austen smil. Og det lykkes, til dels. Hver gang jeg følte, at nu ryger hun ud, røg hun tilbage. Så måske var hendes skrøbelige indsats, den indsats der skulle til?

Jeg kløver nok bare for at være rar.

Begin_Again_film_poster_2014

 

For Instruktøren John Carney har lavet en fantastisk film. Ingen tvivl om det. Og en jeg gerne ser igen. Men jeg ville ønske at han havde været mere modig med lige netop Grettas rolle og turde have taget et nyt friskt – og musikalsk – pust ind.

Men det er kun een lille ting, i det store univers. For jeg er forelsket i den film og (næsten) hele det cast der er på.

Er den en Oscar værdig? Udfra hvordan den fik mig til at føle mig den fredag aften, så ja.

Men jeg tvivler desværre på, at det er den slags film, de vælger at nominere. Derover i Oscarland. Men lad os nu se.

Lige nu, skal jeg have downloadet filmmusikken.

 

I’m in love!

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Var du tilfreds med det du læste?

Vi har ingen reklamer på bloggen, men du er altid velkommen til at give et bidrag til den næste artikel på mobilepay +45 40409028.