www.sweetchili.dk

Giv den en chance (til)

 

Søndag aften i en halvtom biograf. To gode veninder og Nikolaj Coster-Waldau. Der er jo næsten ikke noget, der kan gå galt med den aften.

Og der gjorde der, næsten heller ikke.

For Nikolaj Coster-Waldau levede helt op til forventningerne, om det danske (internationale) hug, der spiller fantastisk, og i en rolle, som hans manager må have haft våde drømme om længe.

For at plante Nikolaj som den gode betjent, der næsten altid gør det rigtige, knuselsker sin smukke kone og gerne tager de vågne nætter for at få sin baby til at sove. Det billede og det image, redder ham nok også den næste rolle med Cameron Diaz.

images-5

Hvilken kvinde vil ikke elske dette billede?

Filmen er stjernespækket, i ordets bogstavligste forstand, og selv i de bitte små bi-bi-bi-roller, ser vi Denmarks finest.

Dog var der een ukendt i filmforbindelse, og det var Lykke May der spillede den unge mor slash junkie slash øh…

Susanne Bier udtalte i et interview, at hun fravalgte at lade Lykke May prøvefilme. Og det ville jeg ærligt talt have ønsket at hun havde gjort. For Lykke May var bare ikke rigtig god nok til den bredde den rolle krævede. Hun har eet ansigt. Et fint eet. Men stadigvæk blot det ene. Og det vi har set hende med i modebladene. Og det er bare ikke nok til at løfte den rolle.

en-chance-til-teaser

I den rolle kunne jeg have forestillet mig Danica Curcic, der i All Inclusiv løb med filmen. Hun brager så meget igennem, at hun kunne have spillet op til filmkæresten Nikolaj Lie Kaas, der – by the way – var fantastisk som junkie slash kæreste slash ham der banker kvinder.

Mange danske film har en tendens til at fastholde eet billede for længe, som ønskede man at skabe kunst og ikke bare en god handling der fastholder et publikum. Og det gør dem ofte en smule lange i spyttet.

Det samme var lige ved at ske med En chance til. Men da de fleste af de billeder var med Nikolaj Coster-Waldau var det lige, men også kun lige, til at overkomme.

For den mand er fantastisk (læs, meget lækker). Og så spiller han faktisk godt. 🙂

Giv den en chance. Den er meget god. Den vinder ikke Oscars. Eller en Bodil. Men det behøver de jo heller ikke alle at gøre. Så længe de kan underholde et par veninder en søndag aften i Empire.

Og så overrasker den til slut. Og se, det er jo ikke det værste en film kan.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Var du tilfreds med det du læste?

Vi har ingen reklamer på bloggen, men du er altid velkommen til at give et bidrag til den næste artikel på mobilepay +45 40409028.