Hvem kigger på billeder af dine børn?

På et russisk foto-site, deler en anonym bruger danske familiers børnebilleder med pædofile. Jeg er ophidset. Sexy baby. That is one sexy boy. Disse kommentarer og 973 tilsvarende, fandt jeg i trådene under billederne. Sitet er åbent. Har 1.203.322 registrerede brugere. Dette er blot en af brugerne. Brugeren er dansk.

Danskeren1 (ikke hans rigtige brugernavn) er en ud af 1,2 millioner brugere på IMGSRC.RU, der har oprettet mapper med billeder, som alle kan tilgå. Danskeren1 har 13 mapper, hvoraf kun en kræver et kodeord. En mappe kalder han Boys and girls, brother and sister, hvor der findes 74 billeder af de samme to børn, fra de er 4-6 år, til de i dag er teenagers. Det første billede er delt den 22. december 2017 og gennem de næste to år, er albummet løbende blevet opdateret med nye billeder af børnene, efterhånden som de bliver ældre. Det sidste billede er fra 2019 og falder lidt ud. Det viser mor og far samt de to søskende, samlet i en kirke til drengens konfirmation. Derefter er der ingen nye billeder, og albummet er ikke siden blevet opdateret.

Billederne i albummet er almindelige familiebilleder, som de fleste forældre tager af deres børn gennem livet. Der er den lille pige i underbukser i stuen. Der er de to søskende i underbukser, nissehuer og et stort smil. Der er børnene i badetøj på stranden. I poolen. I sengen. Og så er der pigen i bikini, der poserer glad.

Uskyldige billeder i dine og mine øjne, men for dem der har kommenteret på tråden, er det noget andet de ser.

Jeg bliver ophidset. Jeg vil klæde dem af og kæle med begge og have det sjovt. Du kan også sige liderlig tæve.

Der er ingen, der læser med på tråden, der kan være i tvivl om, at det er et internationalt fælleskab for pædofile. Brugerne skriver også, om Danskeren1 vil sende dem en mail. Hvad der foregår bagom, ved vi på nuværende tidspunkt ikke. *

“She enjoys it for sure, and by the way she just turned 12 some weeks ago”, skriver Danskeren1 under et billede fra 2018. Det tyder på, at personen bag profilen, enten har flere informationer om børnene, eller følger med i deres liv. Alle billederne i dette album, har samme billedkode, som vi ser brugt af Facebook, men selvom familien har mange andre billeder liggende fremme i deres åbne facebook-profiler, kunne vi ikke søge disse billeder ved hjælp af nummeret. Vi fandt dog alligevel frem til familien.

Det er ikke de eneste børn, Danskeren1 har fulgt i de snart 2,5 år, brugeren har haft sin profil. Danskeren1 har lige nu 13 mapper med samlet over 1111 billeder, af det der beskrives som værende danske børn. Der er mapper med børn fra mange forskellige familier. Og så er der mapper, der hver er dedikeret til eet barn eller et søskendepar. Kun en af mapperne, er låst med kode. En kode Danskeren1 selv deler i en tråd.

Summer Sisters hedder den næste mappe, hvor brugeren deler glade feriebilleder af to søstre.. Billederne er taget i 2010, hvor børnene er ni og ti år, men først lagt ud på dette site i 2017. Billedkoderne er i modsætning til den anden familie, blot et seks-cifret nummer, og kan som udgangspunkt ikke umiddelbart spores.

Christina, mor til de to søstre, fortæller at billederne fra den mappe, er taget med et digitalt kamera tilbage i 2010. Næsten alle billederne, blev sendt til en fotohandler, og ellers lå filerne kun på hendes computer, som hun i 2014 udskiftede med en ny. Lige disse billeder har aldrig ligget på nogen sociale platforme. Et af billederne i albummet, har aldrig været sendt til fotohandleren. Fire billeder er fra 2017 og et fra 2019 og er taget fra de sociale medier.

I 2017, mere præcist en måned efter, at Danskeren1 har delt billederne fra 2010, opdaterer han albummet med med fire nye billeder af den ene søster, der nu er blevet 17 år. De billeder har en facebook-kode. I 2019 lægger han atter et billede ud af pigen. Dette billede har kun ligget på Instagram.

Hele familien har som udgangspunkt, haft helt lukkede profiler på de sociale medier og datterens instagram, har kun været åben for andre end hendes følgere, i en kort periode på 4 måneder.

Danskeren1 har tre mapper, der kun indeholder serier med unge teenagedrenge. Den ene er døbt Boy Patrick. Der er 14 billeder. Udover et billede, af et smilende drengeansigt, med en facebook-kode, der førte mig til drengens far Facebook, er resten af billederne af en ung drengekrop i underbukser hvor ansigtet er skjult. Også de billeder har en facebook-kode. Ifølge den nu 17 årige Patrick, sendte han billederne for to år siden, til hans daværende kæreste via snapchat. Så vidt han ved, har de aldrig ligget på Facebook.

Det er ikke kun uskyldige børnebilleder Danskeren1 deler. Han har en lukket mappe. “Artistic nudity of a young male, somewhere in comments you will find the pass”. Det tog ikke lang tid, før jeg havde koden til det arkiv, hvor der lå billeder af en meget ung mand eller dreng. Alderen er svær at bedømme, for hovedet er skjult. Drengen er spinkel og med et erigeret lem. Billederne er taget på en strand, hvor fotografen har stået helt tæt på.

IMGSRU og den anonyme russer

IMGSRC.RU er et russisk fotosite, hvor brugerne gratis kan dele billeder i åbne og lukkede mapper. De lukkede kræver, at du får en kode af mappens ejer. Den russiske side, har over 1,2 mill. brugere fra hele verden, og med 226,812 unikke brugere og 4.763.051 sidebesøg hver dag, giver det ifølge hypestat.com en (estimeret) indtægt på $13.432,35 per dag fra reklamer. Det er $4,9 millioner om året. Sitet vurderes af hypestat.com, til at være $9.805.612 værd.

I 2014, skrev det engelske Express, om hvordan uskyldige børnebilleder blev stjålet, delt og seksualiseret af pædofile på sitet, og det daværende engelske parlamentsmedlem, Simon Danczuk, udtalte dengang, at det var et website, der burde lukkes med det samme. Her seks år efter, har intet ændret sig.


“It’s every parent’s worst nightmare”, MP Simon Danczuk.

https://www.express.co.uk/news/uk/480960/EXCLUSIVE-Paedophiles-raid-social-networks-for-children-in-family-photos

Også det danske Rigspoliti kender til sitet. Det bekræfter Sandra H. Jensen fra Rigspolitiets presseenhed.

“Der er tale om et russisk foto-site, hvor brugere fra hele verden har uploadet millionvis af billeder. Desværre bliver det – omend i mildere grad – brugt til uretmæssig deling af billeder, herunder også bluefærdighedskrænkende billeder, og i visse tilfælde også børnepornografiske billeder. “

Ifølge WHOIS står der blot “private person” under ejer, og den eneste kontaktmulighed til sitet, er via en mail til deres support-team. Serveren står registreret som værende i Moskva, men vi har efterfølgende fundet frem til en anden ip-adresse, der peger mod, at den også ligger på en server i Tyskland. Det burde i så fald betyde, at politiet har mulighed for at handle, da det er indenfor EU.

Sandra H. Jensen fra rigspolitiet presseenhed, anbefaler, at hvis man oplever at der deles ulovlige danske billeder, kan det anmeldes til politiet, som så vil forsøge at få dem fjernet eller selv kontaktet sitet på support@imgsrc.ru for at anmode dem, om at fjerne billederne.

Jeg vil dog fraråde, at man selv sender mail til sitet, da deres krav er, at man sender en mail med de uredigerede originaler til dem, alternativt, skal man tage en kopi af ID på personerne på billederne som dokumentation. Da ingen ved hvem der står bag siden, og hvorfor sitet, efter så mange år, endnu ikke er kommet brugen af sitet som en base for pædofile til livs, vil jeg anbefale, at man kun kontakter politiet.

DE DANSKE BRUGERE

Brugernavnene på de 1,2 millioner profiler er kreative. Både ordene daddy, toodlers, diapers og sex er brugt i mange forskellige variationer. Når brugerne kommenterer på et billede, ser man deres nationalitets flag. Det er ikke lykkedes, at få en statistik på, hvor mange danske profiler der befinder sig på siden. Sidst jeg søgte, var der dog flere brugere, hvor ordene danmark, danish, dansk indgik, og læser man med i kommentarsporet på Danskeren1s billeder, finder man andre danske profiler, med mindre åbenlyse danske navne.

Jeg har lavet små stikprøver på flere profiler, også de danske, og det gennemgående tema handler om børn, teens eller unge piger. Jeg valgte dog kun at grave dybere i en profil. Danskeren1s

Når man har klikket sig rundt på det russiske site, er der ingen tvivl om, at det Express allerede påpegede i 2014, ikke har ændret sig. At det fortsat er et paradis for pædofile, hvor selv et billede af en baby med ble bliver seksualiseret.

Danskeren1 er en af 1.203.573 registrede bruger på sitet.

Indenfor det seneste døgn, har Danskeren1 delt 12 nye billeder af danske børn. Han er nu oppe på 1123 billeder.

FAMILIERNE DANMARK

Det tog mindre en time, at finde frem til de to familier, som Danskeren1 angiveligt har fulgt i to år. Hos den første familie, havde begge forældre åbne facebook-profiler, hvorfra de delte billeder af deres børn. Moderen havde førhen arbejdet som portrætfotograf, og fra hendes firmaside på Facebook, delte hun modelbilleder af egne og af andres børn.

Familien har nu valgt, at lukke deres profiler, så deres billeder kun er synlige, for deres egne facebook-venner. Firmasiden er helt fjernet.

Familien med de to søstre, er meget påvirket af sagen, for udover visheden om, at billeder af børnene bliver delt blandt pædofile, og at denne bruger, efterfølgende har fundet frem til den ene datters facebook-profil, så forstår familien ikke, hvordan han i 2017, kan være i besiddelse af billeder fra 2010.

Christina der er mor til de to piger, har valgt at melde det til politiet. Hun ønsker at få ham stoppet.

DE PÆDOFILE STALKERE

I en tråd under et af billederne fra mappen, brother and sister, skriver Danskeren1 til de brugere, at pigen for få uger siden, er blevet 12 år. Han har enten hendes fødselsdato, eller også følger han med i hendes liv. Det samme gør sig gældende, med mappen med de to søstre. Først har han været i besiddelse af billeder, der er taget i 2010 og som siden 2014, jo ikke har eksisteret i familiens egne filer. Først i 2017 deler han de billeder ud på sitet, og senere samme år og igen i 2019, supplere han med mere nutidige billeder af den ene søster. Det kan tyde på, at han kender familiens navn.

Jeg har talt med psykolog, ph.d. Susanne Bengtson, der arbejder i sexologisk klinik under Region Hovedstaden, og med brydcirklen.dk, som er en anonym rådgivning, specielt for voksne med seksuelle tanker om børn, om hvorvidt hun før har oplevet, at pædofile har fulgt med i børnefamiliers liv på afstand, og hvorvidt der er en risiko for, at de pædofile vil opsøge børnene, efter at have set dem på siden.

Jeg ved, at det finder sted, men vi har ingen tal på, for hvor mange det gør sig gældende. Umiddelbart forekommer det mest sandsynligt, at det i Danmark gør sig gældende for en relativt begrænset andel af pædofile, men som sagt ved vi det ikke. Det forekommer også relativt usandsynligt, at den person, der har søgt på materialet, vil opsøge barnet/børnene i virkelighedens verden. Ofte vil det være billederne, der optager pågældende

Susanne Bengtsom mener, at det er væsentligt med en målrettet indsats på dette område, da det er vældig traumatisk for de børn, der indgår på fotos, som bliver anvendt til et seksuelt formål. Desuden vil børnene, når de blive større, også opleve bevidstheden om, at billederne af dem cirkulerer på nettet og anvendes af et ukendt antal personer til seksuelt formål, som traumatiserende.
 
Susannes Bengtsons råd til de familier der finder billeder af deres børn på nettet, vil være at anmelde episoden til politiet og bede dem tage sig af sagen. Desuden vil hun – hvis muligt – slette disse fotos fra diverse sites, så billederne ikke længere er tilgængelige på internettet.

POLITIET ELLER DATASTYRELSEN?

I dag fik jeg en opfølgende mail fra politiets presseenhed, der nu havde modtaget en anmeldelse fra den ene familie. De har nuanceret det oprindelige svar. Det skal kun anmeldes til politiet, hvis det er ulovlig deling af nøgenbilleder eller/og pornografiske materiale, eller hvis de er tilvejebragt, ved hacking eller andre strafbare forhold. Er der derimod tale om andre typer af billeder, som man ikke havde regnet med, ville blive delt af andre på nettet (eksempel med åben profil på Facebook), så er det i stedet et anliggende for Datatilsynet.

Jeg har talt med Viktor Herskind, fuldmægtig hos Datatilsynet, for at høre, hvad de gør, når de måske snart, vil modtage en anmeldelse fra danske familier.

Hvis vi modtog en klage over deling af billeder, vil vi først vurdere lovligheden af denne deling. Afhængigt den vurdering, vil vi kunne udstede et påbud om, at den ansvarlige skal slette billederne. Dette hvis den ansvarlige eller selve behandlingen af billederne, befinder sig indenfor Danmarks grænser, hvor vores jurisdiktion strækker sig til. I dette tilfælde, hvor sitet også ligger på en tysk server, ville vi formentlig skulle behandle sagen i samarbejde med vores kollegaer i de tyske datatilsyn.
 
Det hele bliver meget sværere, hvis den ansvarlige befinder sig uden for EU, især hvis vi ikke kan få identificeret den ansvarlige for delingen af billederne, enten hjemmesideindehaveren eller brugeren på hjemmesiden. Det vil ofte være tilfældet, hvis vedkommende ikke er samarbejdsvillig i vores oplysning af sagen, da vores sagsbehandling typisk finder sted på et rent skriftligt grundlag. Vi vil i så fald have meget begrænsede eller ingen beføjelser over for for eksempel russiske virksomheder, der kunne give os de nødvendige oplysninger.

Der er imidlertid ikke nogen veletableret praksis for håndteringen af den type sager efter databeskyttelsesloven, og det er svært at sige noget meningsfuldt om udfaldet, før vi har stået med den konkrete sag.

I Danskeren1s mapper på det russiske site, ligger der lige nu over 500 forskellige danske børn, der bliver delt, vurderet og seksualiseret af pædofile. Det har ikke været muligt for mig, at gennemgå alle billederne, men jeg ligger inde med hans mailadresse og hans IP. Resten må være op til politiet. Eller Datastyrelsen. Danskeren1 er blot en af mange pædofile på det russiske site.

Grundet sagens karakter og for at undgå at børnene på nogen måde kan blive genkendt, har vi ændret fornavnene på forældrene. Jeg har valgt at kalde den danske brugere for Danskeren1.

Har du fundet billeder af dig selv eller dine børn på nettet, så anmeld det til politiet via dette link: https://politi.dk/anmeld/it-relaterede-seksualforbrydelser/digitale-sexkraenkelser

– I næste artikel, fortæller jeg, hvordan jeg har arbejdet med historien. *

EN STOR TAK TIL MIN IT-HJÆLPER, DER HAR HJULPET MED AT GRAVE Danskeren1 FREM.

VORES ARTIKLER ER UDEN REKLAMER, men du er velkommen til at give et bidrag til den næste på mobilepay +45 40409028.

På mini-chili-redaktionen har vi ingen gratis praktikanter, der kan korrekturlæse vores indlæg. Mats er svensk og Karina er bare en skidt korrekturlæser, så vi tager forbehold for løsslupne kommaer og syrede tastefejl. Håber de kan underholde, mere end de kan forarge…..,,,,!=)#d!%%

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

REKLAMEFRIT OMRÅDE

VI HAR INGEN REKLAME PÅ SITET, MEN DET ER MULIGT AT BETALE PER ARTIKEL. SEND ALT FRA 5 KR. TIL 5 MILLIONER, AFHÆNGIG AF HVOR VIGTIG DU MENER ARTIKLEN ER. BETALING SKER TIL MOBILEPAY +45 40409028 // SEND EN BESKED, HVIS DU ØNSKER EN FAKTURA TILSENDT.