www.sweetchili.dk

Jeg røg ned under sandet

Kunne jeg gør det om, ville jeg ikke have set en af de bedste danske film, der er lavet længe. Læs med om hvorfor.

Jeg var inde og se Under Sandet og jeg er ikke helt sikker på hvordan en anmeldelse af den film bør være. For filmen er fantastisk. Ingen tvivl om det. Roland Møller, som jeg ikke er stødt på før, spiller fantastisk. Det samme gør de tyske drenge. Dem alene, bør man skrive et helt kapitel om. For de er også helt fantastiske.

Christian Geisnæs

Og filmen lærte mig noget nyt om vort land. Og mindede mig om, at had kan avle mere had. Og ondskab kan også komme i form af den sårede. Og den var så godt skruet sammen, at jeg havde våde øjne gennem det meste af filmen, og græd højlydt (sorry biografven) da vi nærmede os slutningen. Så alt i alt er det en unik film.
Men det den gjorde ved mig efterfølgende, er jeg ikke sikker på var den biograftur værd. For mit ellers fine humør var røget helt ned. Og jeg var som mast bagefter. Drænet. Det samme var min biografven. Så det første vi gjorde var at se, om der skulle være en sjov film vi kunne se bagefter.

For den fornemmelse den film efterlod os med, var bare ikke rigtig sund.

Men skal filmen have en fair anmeldelse, så er det seks filmruller ud af seks. For det er en film der burde vinde priser. Både for manuskript. Instruktion. For flere af rollerne. Ja, selv scenografien burde få en pris.

Men det er også en af de bedste film, jeg ville ønske jeg ikke havde set.

 

Christian Geisnæs

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

REKLAMEFRIT OMRÅDE

VAR DU TILFREDS MED HISTORIEN? SÅ SEND GERNE EN MØNT PÅ MOBILEPAY +45 40409028 TIL AT HOLDE DOMÆNET IGANG OG KAFFEN VARM, IMENS JEG SKRIVER DEN NÆSTE.

ALT FRA 1 KR. TIL 1 MILL. BLIVER MODTAGET MED LIGE STOR TAKNEMLIGHED.

TAK!!!