www.sweetchili.dk

Man kan prøve for meget, at man opnår for lidt

Udlængsel fik mig til at vælge filmen Min lejlighd i Paris.Og den var god til en søndag i gråvejr. Fredag aften, havde jeg nok valgt en anden.

Filmen handler om den skade forældre kan gøre ved et barn. Om løgne og sandheder og om kærlighed.

lejlighed i paris

Historien er oprindeligt skrevet til teatret og det bærer den også præg af. Man fornemmer at instruktøren Israel Horovitz ikke helt har besluttet sig for hvilken film han ønsker at lave.

Så han har prøvet at bibeholde noget af teatrets langsommelighed, som dog ikke helt virker efter hensigten på film.

Man fornemmer også, at han ønsker at indfange Paris som en smuk filmisk baggrund, der i korte klip skal kunne stå alene. Paris har så mange smukke steder og stunder, men I stedet for at virke smukt, kom det dog til at være kikset. I et kort øjeblik gav jeg kameramanden skylden.

Til gengæld har de fundet den skønneste lejlighed i Paris som location. Enhver frankofils våde drøm, der midt i La Marais.

Kevin, my man

Kevin Kline er fantastisk og en af de amerikanske skuespillere, der desværre ses for sjældent på film, men som bare er blevet bedre og smukkere med alderen. Det samme med Kristin Scott Thomsen. Hun ses ofte på film, primært de franske. For hun er bosat i Paris og taler flydende fransk.

my-old-lady-lrg3

Dog skuffer Maggie Schmidt. Noget der sjældent ses, da hun plejer at være god filmgaranti.

Men det er som om hun vil det så meget, at hun ender med at blive for lidt. Den sære balance som hurtigt mærkes helt oppe på de sidste rækker.

Så summasummeram.

Den går til en søndag i regnvejr.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Var du tilfreds med det du læste?

Vi har ingen reklamer på bloggen, men du er altid velkommen til at give et bidrag til den næste artikel på mobilepay +45 40409028.