www.sweetchili.dk

Råt og godt

 

Jeg elsker sushi, men nu er jeg absolut ikke DIY typen, så jeg køber den færdigt. Men hvor er det bare træls, at det er så piv dyrt at man altid lige skal overveje om det overhovedet bør være dagens take-away. Vi ligger jo for f.. ud til vandet.

Det betyder også at det skal være godt, når det endelig skal være. Her er mine favoritter. Og der ligger måske en enkelt overraskelse imellem.

Sticks and sushi Dem kender vi alle. Og det smager bare altid godt.  Men også bare lige en tand for dyre til at det kan blive en tirsdagsting. Og så er deres menukort efterhånden blev så møgbesværligt at overskue, at det fungere bedst, når man har god tid. Hvis man altså ikke lige skal kaste sig ud i det sædvanlige. En Adam. Findes den overhovedet mere? Men til gengæld elsker jeg deres kreative kampagner og sjove navne og jeg venter stadigvæk på, at femininjaerne i Danmark, opdager at de har to retter der hedder Mandemad.

sticks and sushi

(Billedet er fra Sticks and Sushi. Enkelt og meget lækkert.)

Selfish på Elmegade er fantastisk. Ikke fordi den er så meget billigere end Sticks, men stedet er hyggeligt og meget personligt. Der står en kok ude i den mini lille restaurant og laver maden.  Og så er deres laks bare så lækker. Som smør.  Jeg køber gerne en Large til kr. 145,00, for så er jeg glad og mæt. Men igen – er det nok for dyrt til at være en tirsdagsting. Men lørdag aften – im all in. Og ønsker du at gå lidt off-road nu du er der, så prøv deres dumplings. De er så lækre

Sushi Nørregade er min lille tirsdags forkælelse. Jeg køber en Maki Menu 1 og får 16 stykker til kr. 115,00. Og jeg bliver mæt. Den ene er med letstegt tun og smager fantastisk. Og så får man en lille hvidkålsalat med. Normalt køber jeg ikke sushi samme sted som de tilbyder Thaimad. Sådan en lille fordom fra een, der en gang for meget, har spist en dårlig reje. Men jeg har indtil videre, været heldig med deres mad. Du ser dem lave det hele i det åbne køkken, og til prisen, så smager det bare godt.

Green sushi

(Billedet er fra Green Sushi. Jeg aner ikke hvad det er, men det ser altså spændende ud). 

Green Sushi er også altid godt. Der banker et godt hjerte for fisk på det sted.  Og de ligger p.t. som nummer 1 på WFF listen over den mest bæredygtige sushirestaurant i Danmark*. Prisen gør dog stedet til en lørdagstreat for mig. Hvis jeg skal være mæt. Men det smager godt. Og deres omtanke for fisken, er de ekstra kroner værd. Da de åbnede kunne man selv vælge om man ville have hvide eller brune ris. Det står desværre ikke mere på deres menukort. Det var ellers en god lille detalje. Nok ikke særligt japansk, men dog godt tænkt i en storby, hvor vi er flere, der bare godt kan lide at det ikke kun smager godt, men også gør godt.

Det var mine fire fiskefavoritter når det skal være råt – og godt.

Har du en favorit, så smid fisken på bordet. For rå fisk er noget guderne har skabt. I ordets bogstavligste forstand 🙂

Bon appetit.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Var du tilfreds med det du læste?

Vi har ingen reklamer på bloggen, men du er altid velkommen til at give et bidrag til den næste artikel på mobilepay +45 40409028.