www.sweetchili.dk

Snyd ikke dig selv for The Normal Heart

At skrive en anmeldelse af en film, mens man stadigvæk tuder, er nok ikke det rette tidspunkt. But – be it! For det må vist høre under at smede en historie, mens jernet stadigvæk er varmt –  eller kinden våd.

Filmen der fik mig til at tudbrøle, var The Normal Heart, der lige har haft premiere på HBO Nordic.

 

The_Normal_Heart_Poster

Vi er tilbage i 1981, og de første homoseksuelle mænd er begyndt at dø af en, dengang ukendt, virus. Ingen ved på det tidspunkt hvad det er – og flere ønsker ikke at vide det.

Men da flere og flere bliver syge og dør, stifter en gruppe homoseksuelle mænd i New York, med forfatter Larry Kramer i spidsen, gruppen Gay Men Health Club. Gruppen arbejder på at få skabt opmærksomhed omkring denne nye virus, der dengang kun florerede blandt homoseksuelle mænd.

 

the-normal-heart-teaser-trailer-hbo

Nu vil jeg ikke skrive for meget om handlingen, blot at det var en svær kamp for de mænd, og at frustrationerne var store. Både over den måde det blev negligeret og ikke anerkendt som en livsfarlig virus, men også over folks så åbenlyse fordomme, og over hvordan det var at se, ens venner falde fra, en efter en, uden at der var nogen der rørte en finger.

Det er en film der handler om fordomme, frustrationer – men også om ægte kærlighed.

Filmen er fantastisk velspillet af Mark Ruffolo som forfatteren Larry Kramer, den for mig ukendte Matt Boomer, der spiller Larry Kramers kæreste, og for en gangs skyld også af Julia Roberts, som jeg ellers var ved at blive godt træt af at se på film. (Sorry, Julia)

 

. images

 

Men de er langtfra de eneste der bør nævnes, for listen af fantastiske præstationer er lang.

Larry Kramer overlevede og skrev siden teaterstykket The Normal Heart, som nu er blevet til den film – du bare må se.

Rigtig god fornøjelse – og husk kleenex.

36 mill. Mennesker er døde af HIV/AIDS og over 6000 mennesker bliver stadigvæk smittet – hver dag

….. for 18 år siden, fortalte en af mine bedste veninder mig, at hun var blevet smittet med HIV.  Dengang troede jeg, at det betød at jeg ville miste hende indenfor få år, så jeg tudbrølede – og det blev nogle barske år fyldt med angst for min venindes skæbne. Men gudskelov for de mænd, der var med til at skabe opmærksomhed omkring den virus – så der blev handlet – og der blev forsket. For i dag er hun gift, har 2 små børn – og har tegnet en livsforsikring. For HIV dør du i dag ikke af, du dør med den. Det betyder dog ikke, det er nemt. Så husk kondom. Det betaler sig.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Var du tilfreds med det du læste?

Vi har ingen reklamer på bloggen, men du er altid velkommen til at give et bidrag til den næste artikel på mobilepay +45 40409028.