Trak Naser virkelig sladder-kortet?

At debatterne går højt på Facebook, er ikke nyt. Hver dag flyder det med blødende ord, og det er sjældent et kønt syn at scrolle ned igennem de tråde, der især omhandler feminisme eller flygtninge. For det er lige så sikkert som amen i kirken, at det er tråde, der stikker helt af med hårde ord og trusler.

Men det stikker dog sjældent længere af end til selve tråden. Eller det gjorde det….

For det nye sort på Facebook er, at når ord forstummer, eller argumenterne dør, så inddrager man modpartens arbejdsplads. For man skal f….. ikke tro, at man som privatperson kan deltage i den rødglødende debat, uden at det får konsekvenser. (Ironi kan forekomme)

Og hvad er mere skræmmende end at blive truet på ens levebrød?

#BilkaGate

Det skete – som hele Danmark nok husker – for 17-årige Mohamad. (læs med her).

Efter en glødende diskussion på en muslimskfjendsk Facebook-side, hvor Mohamads modstandere endte med at trække sladderkortet, blev Mohamad kaldt ind til sin chef i Bilka og blev fyret.

Debattørerne havde med ét kort vundet kampen over Mohamads argumentation.

Men som Naser Khader så fint beskriver: “Når det hele bliver for ekstremt, står danskerne sammen”. Og det gjorde vi. Og det gjorde medierne. Så Bilka undskyldte, og Mohamad blev tilbudt et nyt job.

naser khader

Men nu er de sure, muslimskfjendske nisser ikke de eneste, der trækker det kort. Også Naser, med de mange argumenter og en rødglødende Facebook-profil, kender til det kort.

Det så man en lørdag aften på Nasers Facebook-profil. En mands hårde retorik om Naser som politiker blev fra Nasers side mødt med ordene: “At han ikke kunne forstå, hvordan mandens arbejdsgiver (jeg undlader navnet, det gjorde Naser ikke) kunne have den mand ansat”.

Naser afsluttede kommentaren med et link til mandens arbejdsplads. Bam. Slam. Så kan du lære, ikke at kritisere vores MF’ere.

Naser abdu

Men Naser stoppede kke der. For samtidig med, at han viste sine næsten 10.000 følgere på Facebook, hvor manden arbejdede, skrev han samtidig en privat Facebook-besked til manden, hvor han viftede med sladderkortet i øjenhøjde.

Den besked har jeg fået mandens tilladelse til at vise. Men endnu ikke af Naser. Men ingen blogger jo uden beviser, så beskeden ligger hos mig.

Men manden har fortalt, at Naser skrev: ”Jeg har nu kopieret din besked, sender den til din arbejdsgiver xxxx (her indsatte han firmanavnet) og kontakter direktøren på mandag”.

Hvad der er foregået mellem de to mænd – ud over det, jeg kunne læse mig til på tråden både før og efter kl. 19.31 og kl. 19.41, og den mail Naser sendte kl. 19.38 – ved jeg ikke. For ting kan være slettet. Men jeg ved, at det ikke er første gang, at et menneskes arbejdsplads, unødvendigt bliver trukket ind i en debat. Det er set før. Også fra Nasers profil. Så med denne tendens er det måske på tide, at vi alle finder nye fælles spilleregler at navigere efter på de sociale medier.

Hvor privat har man lov til at være fra sin private profil?

Er ytringsfriheden blevet en digital by i Rusland, og skal vi alle fremover have et lille ikon ved siden af vores profilbillede, hvor der står, at chefen har givet os lov til at have en privat mening?

naser blokere

Eller bør vi have to profiler? En ægte og en falsk. Så vi fremover kan debattere, uden at andre nødvendigvis blander vores business og vores pleasure sammen? (Troldetricks)

Vi har ytringsfrihed under ansvar. Og vi bør alle tænke over, hvad vi skriver på de sociale medier, og hvordan det kan påvirke vores faglighed. For SoMe glemmer aldrig.

Men bør vi ikke først selv, have draget vores faglighed ind i debatten, før de andre gør det?

Så bloker dog for f… , det mister ingen sit job af.

Facebook har udviklet en blokér-knap, som af nogen anses som en lille demokratisk lort i et land med ytringsfrihed, men mod digitale trolde kæmper alle jo forgæves. Og knappen kan være nødvendig at bruge. Også for selv den mest tålmodige politiker.

Men der er langt fra at blokere og med det bruge Facebooks egen (kendte) muligheder. Til at trække sladderkortet, og risikere at få en mand fyret for det, han mener privat.

Naser1naser mail

 

 

 

 

 

 

 

 

Det ene screenshot er en mand der klager direkte til TDC over en mand han tror der er ansat hos TDC, og som har truet en politiker på FB. Det andet er en direkte besked til en NGO hvor en mand klager over en af deres ansattes private udtalelser på FB. Dette screenshot har han selv lagt på en tråd på FB.

Når ord forstummer, eller truslerne bliver for vanvittige, så går man enten til politiet, eller også blokerer man. Man trækker ikke sladderkortet.

Kun med de  spilleregler er der en chance for, at vi alle har en fair chance for at forholde os til det der foregår på de sociale medier. Alt andet er bare unfair game. Og rigtig dårlig #SoMe stil.

…. At Naser blev mit eksempel, er nok mere en tilfældighed, end at han er den eneste der trækker sladderkortet. Men jeg blev inspireret til at dykke længere ned i sagen, da jeg faldt over nedenstående statusopdatering. Og det, der mødte mig, var ikke pænt, set ud fra en social media-nørds perspektiv. For det kan have fatale konsekvenser for vores færden på de sociale medier.

naser rygtet

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

REKLAMEFRIT OMRÅDE

Vi foretrækker et reklamefrit område, det er dog muligt, at donere et beløb, hvis du er tilfreds med hvad du læste.

Send alt fra 5 kr. til 5 mill - betaling kan ske via mobilepay til box 7855BH. 

Send en mail på info@sweetchili.dk, hvis du ønsker at få tilsendt en faktura.